One comment

 1. Yoni
  Project gemaakt door:
  Malou de Haan
  Natasja Bökkerink
  Fianda van Kuler

  Project
  Het project is gefocust op Yoni, De hoofdvraag was hoe duurzaam is Yoni daarnaast is er ook nog veel onderzoek gedaan naar andere vragen zoals:
  1. Wat maakt Yoni duurzaam?
  2. Wat zijn de kernwaardes van Yoni?
  3. Hoe verspreid Yoni hun boodschap?
  4. Met welke artikelen kan je Yoni vergelijken?
  5. Hoe belangrijk is het ontwerp van
  dit product?

  De 3 P’s
  People: Jullie hadden in jullie verslag veel informatie staan over wat Yoni betekend en over hoe belangrijk het is dat mensen weten wat voor tampons ze gebruiken. Ook voor de people dat het taboe doorbrekend is. Jullie hebben bij het kopje People een klein stukje over de werknemers. Wij vonden alleen dat bij het kopje, misschien wat samengevatte informatie miste over wat het effect is voor de mensen die gebruik maken van de Yoni inplaats van geen tampon die bestaat uit 100% katoen.
  Planet: Over de planet hebben jullie veel onderzoek gedaan, ook met de voorbeelden en die proefjes die jullie gemaakt hebben. Ook hebben jullie uitgebreid met de mensen in de video besproken over hoe ver ze hier mee zijn en wat ze er nog aan kunnen doen.
  Profit: Dat er wat minder winst is op dit moment is heel jammer. Een goed alternatief om de productie naar Nederland te halen, natuurlijk is dat op dit moment nog niet mogelijk. Ook hebben jullie in het onderzoek er over gehad, hoe Yoni mensen probeert te bereiken met hen verschillende projecten ernaast. Wij vonden dat dit ook wel een profit was ze hebben het doel voor de duurzaamheid en daar werken ze heel hard aan. Ze hebben die taboe ook als een doel.
  Relevante projecten, theorieën, materialen/technieken
  Jullie hebben de verschillende tampon merken met elkaar vergeleken niet alleen in prijs, maar ook in het materiaal wat erin zit. Verder hebben jullie een uitgebreid interview gedaan met Yoni en Thonik. Veel onderzoek gedaan naar het materiaal wat er in zit en naar wat Yoni is en waar het voor staat.
  Mening en ingenomen standpunt
  Met de verschillende onderzoek’s vragen zijn jullie aan de gang gegaan, jullie hadden al een bepaald beeld van Yoni en wouden hier graag meer over te weten komen. Jullie vragen zijn naar onze mening goed beantwoord met het interview. Ook in het einde van het verslag staan jullie persoonlijke meningen hoe jullie het project hebben ervaren.
  Relevante personen:
  Yoni en Thonik, jullie hebben met deze mensen contact gehad en geïnterviewd. Dit hebben jullie opgenomen in een filmpje.
  Eigen experimenten:
  Experimenten met de verschillende tampons, over wat erin zit en reacties op vocht. De verschillende prijzen van de tampons vergeleken.
  Uitwerking verslag:
  Wij waren erg onder de indruk van het verslag en jullie hebben een goed en duidelijk onderzoek gedaan. De layout van het verslag ziet er mooi uit en is fijn om te lezen. Het filmpje zit er goed in elkaar en versterkte jullie onderzoek. +

  Robin Cuppens en Axel Verwee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s