One comment

 1. Rotterzwam

  In het artikel ‘’Rotterzwam’’ van Thomas en Inge wordt vergeleken of er nog meer producten kunnen groeien op koffiedrab.

  Rotterzwam is een organisatie die zwammen op koffiedrab laat groeien. Door producten op koffiedrab te laten groeien is het milieuvriendelijker en makkelijker voor het huishouden zelf aangezien zij makkelijk de koffiedrab kunnen verzamelen en het niet veel ruimte inneemt.
  Zij behalen hun geld niet alleen uit het kweken maar ook uit het opleidingsinstituut, dit zorgt voor een hogere omzet maar ook dat er meer kwekerijen ontstaan. Doordat er op meerdere plekken wordt gekweekt kan het assortiment ook uitbreiden.

  Het experiment dat Thomas en Inge hebben gedaan is het onderzoeken of er nog meer zaden en kiemen kunnen groeien in koffiedrab. Door middel van hun expertise kan het assortiment uitgebreid worden. Voor het planten van andere producten moesten zij rekening houden met de cafeïne dat in de koffiedrab zit dit kan de groei en smaak beïnvloeden.

  Voor hun onderzoek gebruikten zij verschillende koffiesoorten: arabica, robusta en melange. Daarop planten zij slaapmutsje, Citroen Melisse, Taugé, Basilicum kers. Ook hebben zij dit onderzoek binnenshuis en buitenshuis gedaan Buiten is het niet gelukt om goed te kunnen kweken, binnen deed de arabica het beste met de taugé.

  People, Rotterzwam wereldwijd bekend maken zodat mensen op hun afval wereldwijd gaan kweken. Planet, door te kweken op koffiedrab ben je milieubewust bezig, anders wordt de koffiedrab weggegooid. Profit, gaat voornamelijk om het milieu en niet om de bedragen die er mee verdient kunnen worden. Door middel van meer afval uit het milieu te halen.

  Bij de productiecyclus wordt goed uitgelegd dat wanneer er vanuit potgrond gekweekt wordt, er eerst nog een hoop process aanwezig is. Eerst wordt het product op de composthoop gegooid daarna verwerkt tot potgrond en getransporteerd naar de winkels en komt daarna pas in de woningen terecht. Koffiedrab is al aanwezig na het zetten van een kop koffie en deze wordt natuurlijk ook gekocht maar valt ook onder de dagelijkse of wekelijkse boodschappen dus het afval wat ontstaat, is er al.

  Wij hadden graag alleen nog een kleine oplossing gezien over het verzamelen van de koffiedrab. Waar en hoe word de koffiedrab bewaard.

  Carmen en Nick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s